18.05.2010.

ExperimentiNe mogu ja bez prčkanja i petljanja.
Ovih dana imam neku napetu životnu situaciju, pa malo skrećem misli.
Probala sam dekupage, ali, od cveca.
Kutija je od kartona, puno sam truda uložila da je prelepim spolja i iznutra papirom, papir nije tanak, cak je i puniji, kao pak papir.
Lepljenje cvetica je već nešto što mi lako ide.
Lakiranje, e...tu se cetkica omakne van cvetica i latica, i ja prelakiram celu stranicu kutije. Šok je nastao kad je kroz papir počeo da probija tekst sa originalne kutije, sačuvane od nekih časa. Zato na poklopcu kutije nisam sve izlakirala, samo motiv, ali nisam bila precizna.
I žurila sam da pokažem, sve je mokro, ni malo se nije sušilo, odmah sam dohvatila aparat.
Teglica je već nešto drugo, porcelan, od kremice za lice, da imam još koju, volela bih.
Imam vecu i manju kutiju od Milka čokolada, našla sam kod Maxija, gde izbacuju kutije, postala sam sakupljač sekundarnih sirovina, boja tih kutija je divna, ali mora se prekriti tekst, etiketa....
Svaki savet mi je dobrodošao i u vezi ovog što sam zabrljala i u vezi Milka kutija.

6 коментара:

 1. Neno, probaj sledeći put da prvo ofarbaš kutiju belom akrilnom bojom. Može i boja za krečenje, a ako treba ofarbaj dva puta i onda radi sve po redu. Trebalo bi da upali!

  ОдговориИзбриши
 2. draga, kutijica od kremice je predivna, ali za karton, drvo, ponekad i staklo, treba upotrijebiti boje, a možeš upotrijebiti boje koje god želiš. Boje na bazi vode manje smrde, tempere, betosan, akrillne boje, sve to pali i ako ne želiš obojati cijelu kutiju, možeš si pomoći pik trakama da ravno obojaš samo one dijelove koje želiš, a možeš i izmješati nijanse slične kutijici pa da dobiješ prelijevanje boja . nadam se da sam malo pomogla....

  ОдговориИзбриши
 3. Experiment uspio!Baš mi se dopada i ne vidim neke velike greške.
  Decoupage sa cvijećem super ideja...
  Pusa

  ОдговориИзбриши
 4. Vidim da si dobre savete vec dobila.Bravo za inovaciju ja isto volim da eksperimentisem pa kad bas i ne uspe,sledeci put ce biti bolje.Napred Neno u nove pobede.

  ОдговориИзбриши
 5. Eto cure su ti sve rekle (temeljna bijela akrilna boja), kutijica izgleda posebno, zivotno sa presanim cvijecem, odlicna ideja, bravo:)

  ОдговориИзбриши
 6. Nena,
  It is very beautiful -
  accurate and creative work.
  Regards, Diana

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!