17.01.2011.

Kakve su ti misli....takav ti je život-Otac Tadej

Sve u univerzumu se svodi na ovu jednostavnu istinu.
Čini mi se da sam to oduvek znala, i oduvek osećala. Još u školi, kad je uvek na odmorima oko moje drugarice koja je bila puna duha i umeća da napravi čaroliju, pričajući o našoj svakodnevici zabavno i smešno, uvek bila okupljena najveća grupa.
Svet voli vedre optimistične ljude, niko ne voli mrgude i one koji se stalno žale.

Stidim se, jedno vreme sam bila takva, i ponekad sam opet takva, kad me slabost savlada.

Na samom početku ove godine, pred mene je univerzum postavio velike izazove, Bog velika iskušenja, može to zajedno, u mojoj duši i umu, univerzum i Bog su zajedno.
Neću to nazvati problemima, mada bi 99 posto ljudi reklo da su to ozbiljni problemi, ali ja ću biti u onih 1 posto, koji veruju da će sve biti onako kako žele i koji oblikuju svoju sudbinu.

Jer, ja godinama, dugo, dugo već čitam literaturu iz popularne psihologije, ili psihologije uspeha, i sve shvatam ozbiljno, ali ništa ne isteram do kraja. Nikad nije kasno, pa sam se vratila novoj nauci, u koju nisam potpuno verovala, ali sada verujem zahvaljujući divnim prijateljima.

I verujem u Boga, molim se stalno.
Ovo što mi se događa na početku ove godine, sigurno će radikalno promeniti moj život, izazovi su ozbiljni, ali mi je univerzum poslao i nove prijatelje, novu nadu i nova saznanja kako da savladam iskušenja.

Nema više straha, nema više nezadovoljstva, nema više žalopojki, nema više preteranog rada i umora, nema više nema...

Samo optimizam, vedrina, verovanje u dobre stvari, i konačno ljubav prema sebi. I ništa nije slučajno, to sam počela sada da shvatim, jer baš kad sam nameravala da uzmem telefon u ruke i pozovem onu moju drugaricu iz ove priče, telefon je zazvonio, ona je zvala mene.

Ja znam da imam sve što poželim.
Znam da imam i puno novih radova, samo nisu još materijalizovani da bih vam pokazala fotografije, oni su u mom umu.
Zato sam zahvalna za sve što imam, za divnu porodicu, prijatelje, cveće i ptice, sunce i kišu, muziku, smeh...

Umesto novih radova, za vas imam jednu lepu pesmu (žao mi je, ne umem da postavim video sa youtube, no naučiću).
I sličicu.

Prve visibabe ove godine.
Oduševila sam se kad sam ih videla, one su dokaz da je život beskonačan.
Otvorila sam prozor svog kabineta, koji gleda na jedno ružno dvorište, u kome se često igraju dve slatke devojčice i iz koga se čuje neka lepa muzika, i ugledala u polusuvoj travi prve visibabe, i gledala sam ih dugo, dugo...prelepe su, zar ne. One, tako male i bele, sakrile su jedno veliko ružno dvorište.
Tako treba i u našem životu, da primamo u naša srca samo lepe stvari i da dopustimo sebi da u njima uživamo.

LJubim vas sve.

14 коментара:

 1. Prekrasno draga Nena!!!
  Pusa.

  ОдговориИзбриши
 2. Sve se u životu događa s razlogom. Loše stvari se događaju kako bismo nešto iz njih naučili i postali jači, samo što to ponekad zaboravimo... nekad se smješak sa lica sakrije... bitno je da potpuno ne nestane:-)))

  ОдговориИзбриши
 3. Draga Neno, drago mi je da si tu gde jesi, jaca, bolja, snaznija. Veruj u sebe i svoju jacinu. Dokaz je taj, jer vidis lepe stvari svuda oko sebe, samo nastavi, izbaci ruzno dvoriste iz glave, pogledaj samo visibabe i devojcice... kissssssssss

  ОдговориИзбриши
 4. Neki dan čitajuči tajna.rs pročitah i tvoje ime spomenuto u tekstu. .ne mogu ti reć koliko sam se obradovala. .ne mogu objsaniti taj osjećaj ali bio je veoma pozitivan. .vjeruj draga Neno da je sve ok, jer samo tako možemo u teškim situacijama naprijed. .i ja vjerujem i uvijek kad mi je teško preokrenem misli na pozitivu i bude mi lakše. .čarolije se događaju, samo ih treba željeti i vjerovati. .nabaci osmjeh i reci da je sve ok. .pusa. .

  ОдговориИзбриши
 5. Jedna od mojih deviza je:
  Sve stvari koje nam se u životu dese služe da nas nečemu nauče, pa čak i one ružne!

  Visibabe su prelijepe, a u mojoj bašti je procvjetala jagorčevina.
  Srdačan pozdrav iz sunčane Banje Luke.

  ОдговориИзбриши
 6. PS
  Nedavno sam dobila na poklon od drage prijateljice knjigu oca Tadeja "Kakve su ti misli takav ti je život".

  ОдговориИзбриши
 7. Predivno si ovo napisala, iskreno se veselim zbog tebe!!
  Na kraju ono što izgleda nemoguće i nedostižno ispadne tako jednostavno i tako blizu... kad vjeruješ...
  Šaljem ti veeliki zagrljaj, Eda

  ОдговориИзбриши
 8. nisam ja sad nešto posebno pametna ni mudra ali već dugo znam da se nikad ništa ne događa bez razloga....
  i možda su sva iskušenja koja si imala početkom godine dovala do toga da u visibabama vidiš ljepotu svijeta .....
  želim ti da i dalje nastaviš pozitivno misliti,da nastaviš vjerovati:)....
  preko sedam mora i preko sedam gora šljem ti zagrljaj :).....

  ОдговориИзбриши
 9. I priroda je znala da te utješi, jer ti je podarila pogled na prve visibabe, a one znače utjehu, i da se ima svoje zašto i svoje zato. Samo hrabro naprijed. Hvala na posjeti i komentaru. Loredana.

  ОдговориИзбриши
 10. Draga Neno,
  duplo si ako ne i vise od toga starija od mene i na tvoj blog saam odavno svracala i osecala se gotovo isto kao kad bih kod svoje majke otisla! Ali to duplo ne znaci da ne razumem jacinu teskobe koje te je pritisla! Itekako razumem. Ne bih da ponavljam istovetne misli blogera koji su ostavili komentare pre mene,zaista je tako,zato draga pogledaj u visibabe ili svoju decicu ,udahni duboko i neka te zivot ponese! Puno pozdrava,Radmila-Raki

  ОдговориИзбриши
 11. Puno optimizma i snage i zelim!

  ОдговориИзбриши
 12. Za početak YouTube - kad odrediš što bi stavila na blog - klikni ispod videa na >dijeli< i tamo imaš Blogger na što klikneš. Ako se ne varam i ti si na bloggeru.... i tom radnjom si otvorila novi post na svom blogu sa videom koji si izabrala. Promijeniš naslov ako ti se ne svidja i sve ide po starom.
  Kakve su ti misli - takav ti je život? Snaga se crpi iz prirode i društva - ako su naše misli proizvod dijela prirode i društva to ne znači da i mi živimo tako. Meni optimizam se znači puno - aktivno sudjelovanje u svakom danu mi daje mogućnost da ja budem ja! Pusa tebi od mene i Davida!
  http://www.servimg.com/image_preview.php?i=11&u=11854808

  ОдговориИзбриши
 13. Toliko si toga istinitog napisala, a opet me najviše raduje sam kraj tvog posta gdje sam pročitala stvari koje sam ti odavno govorila... samo se prisjeti! Ipak, čovjek mora sam sa sobom da se izbori, nauči, sukobi, spozna, da bi imao tu čast da kaže: volim sebe, vodim računa o sebi... jer samo tako zaista možeš da vodiš računa i o drugima!
  I zaista, vjeruj: kakvu energiju šalješ u Universe takva ti se vraća- volim te draga prijateljice, :-)))

  ОдговориИзбриши
 14. Dođoh, vidjeh... Svaka čast! :) Pozdrav!

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!