14.01.2013.

Pobeda nad strahom


   Svakodnevno smo pred nekim izazovima koje nam donosi život.
  Svakodnevno smo u situaciji da biramo, boriti se, iskoristiti dan, ili odustati.
  Kaže mudrac da je put ka neuspehu odustajanje.
  Zato ja biram da iskoristim dan, da iskoristim svaki trenutak, jer se više neće vratiti.
  Donosim odluke više srcem, nego umom, ali ih donosim. Ne plašim se pogrešnih odluka, donetih u dobroj nameri. jer, ako savladam strah od odluke i ako ne bežim od donošenja odluka, ja sam svakoga dana sve snažnija. Čak i kada su odluke pogrešne, uvek mogu nešto naučiti iz tog iskustva. Ako ne uspem, učim iz svojih neuspeha, da sledeći put budem bolja i jača.
  Verujem u svoje ciljeve, verujem u Božju milost, verujem u sebe, i znam da će doći dan kada će se moji snovi ostvariti. Čak i kada osćem veliku teskobu u grudima zbog svojih briga, osećam se živom i nalazim snage da pobedim takva osećanja i da idem dalje, da se osmehnem, pevušim neku pesmicu, hrabrim sebe i nastavljam svojim putem, putem ka uspehu. Trudim se da svaki dan bude ispunjen, da ga potpuno živim.
   Ono što me vodi i što mi uvek daje snage je ljubav. LJubav prema sebi, jer treba sebe voleti i prihvatiti sa svim vrlinama i manama, kako nas je Stvoritelj stvorio, a zatim ljubav prema svetu koji me okružuje, prema svojim najbližima, ali i prema onima koji mi nisu prijatelji. Tom ljubavlju, ja pobeđujem. Ljubav nema nikakve veze sa znanjem, obrazovanjem, bogatstvom, ona je iznad svega toga, i jedino što bezuslovno možemo dati i primiti.
  I zadovoljna sam, sada!
  Zadovoljna sam zbog svega što jesam i zahvalna na svemu što imam. Taj osećaj velike zahvalnosti, donosi mi još stvari na kojima sam zahvalna. Ne postoji kozmetika, ni šminka, ni frizura, ništa što se kupuje novcem, a što može doneti to zadovoljstvo, ako ga ne nađemo u dubini svoje duše. Taj osećaj se uči, od prijatelja i neprijatelja, od znanih i neznanih, od svih koji se nađu na našem putu.
  Sutra je za moju ćerku, posle mnogo borbe i teškoća važan dan, dan kada će ona savladati strah koji je muči, i kada će pobediti i steći jedno veliko i značajno iskustvo, da bi mogla dalje lakše da ide napred svojim putem.
  NJoj je posvećeno ovo moje pisanije, za sreću i hrabrost. Čestitam i njoj i sebi što ne odustaje.
  Ne treba joj pomoć i podrška, ona je sada jaka, ona sve može, jer veruje, i ja verujem. zato će pobediti.
  Snagom svojih misli ja joj dajem krila da poleti i izbori mesto za sebe u ovom, ipak divnom svetu. Jer život treba živeti. 

11 коментара:

 1. Bravo! I ja se pridružujem s riječima ohrabrenja za tvoju kćerli. Sretno!

  ОдговориИзбриши
 2. Divan ,iskren,dirljiv i poučan post:)Pridružujem se tvojim željama svojim mislima da tvoja kćerka izbori svoje mjesto pod ovim velikim nebom života! Sretno!

  ОдговориИзбриши
 3. Drago mi je zbog nje, i zbog tebe, naravno. Iako kažeš da njoj ne treba podrška, ja ću ipak malo podržati fige da joj prođe sve u redu. Veliki pozdrav!

  ОдговориИзбриши
 4. Hvala svima.
  Imala je danas neko testiranje, za eventualno zaposlenje.
  Njeni strahovi su tako ogromni, da je uspeh što je uopšte otišla, da kroz takva iskustva, polako smanjuje i pobedi strah.Na nekom sledećem testiranju, znaće kako to izgleda, pa će biti bolja, i još bolja dok se konačno ne zaposli.
  A ne treba im ni pokazivati koliko brinemo, onda se osećaju kao da nešto sa njima zaista nije u redu, pa strah postaje još veći.
  Hvala za podršku, sve je dobro prošlo.
  Mada, nije ni malo prijatno kad devojka sa 25, provodi u stanu apsolutno sve svoje vreme.

  ОдговориИзбриши
 5. Krasan post, želim sreću i uspjeh tvojoj mezimici i tebi da joj nastaviš biti tako krasan i poticajan oslonac!

  ОдговориИзбриши
 6. Nisi jedina koja ima takve probleme, idemo naprijed!

  ОдговориИзбриши
 7. Samo napred! Najduži put počinje prvim korakom. Taj prvi je najteži. Može biti nesiguran, uspešan, neuspešan, ali važno je napraviti ga. Kroz borbu rastemo, kao ljudi a zreli smo onda kad od srca, iskreno, oprostimo onima koji su nas povredili, kad poželimo dobro ljudima koji nas ne vole. Da ne kažem neprijateljima, to je ipak teška reč. Verujem u uspeh tvoje ćerke. Taj uspeh ne mora biti otelotvoren u nečemu vidiljivom, jer se pravi uspeh, u duši, ne vidi na prvi pogled.

  ОдговориИзбриши
 8. Imati nekog tko nas bezuvjetno voli i gura kroz život je zaista neprocjenjivo.Sretno!

  ОдговориИзбриши
 9. Drago mi je zbog tvoje ćerke, divne reči si joj posvetila..

  Evo dođoh i ovde, pa da te pozdravim (:

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!