21.05.2014.

Grešnica

Teška nesreća je pogodila Srbiju, Bosnu, Hrvatsku.
Ne znam gde ste, da li ste poplavljeni, ili ste imali sreću da ste na suvom, kao ja.
Kako je rekao Duško Radović, dobra je svaka nesreća koja nas spaja, a loše je svako dobro koje nas razdvaja.
Mislim da nas je sve ova nesreća naučila da ne gomilamo materijalne stvari koje mogu nestati u trenu, da je tih materijalnih stvari dovoljno samo najnužnije, a ko ima novca više, treba da ga troši na život, a ne na kuće, vile, besne automobile.

Danas baš kažem koleginici, da sam planirala da kupim sebi novi komad garderobe ili nove sandale, odrekla bih se toga da pomognem ljudima, ali ja nisam to planirala, jer nemam, već četiri godine nisam ništa sebi kupila, jedva se namiče za hranu i higijenu, uz veliku štedljivost. I većini je tako, nisam jedina.
Ćerke su odnele humanitarnu pomoć, našlo se nešto očuvane garderobe i dva ćebeta. Premalo, koliko je potrebno.
Zdravi smo, živi smo, sve će se polako vratiti u normalu.
Osećam se grešno što nemam sinove da ih šaljem da spašavaju ljude, što ne pratim fanatično svaku vest i ne širim je svuda po netu, što radim još po nešto, osim da slušam, gledam i čitam o ovoj nesreći.
Pojedini ljudi samo o tome, danima, i osuđen je svaki glas o bilo čemu što nisu poplave i nesreća koja nas je zadesila.

Baš mislim da i u ovoj velikoj nesreći treba pokazati da ima i drugih lepih stvari, da se život ne zaustavlja.
Stoga ja radim koješta, posle redovnog posla, malo lečim nerve, malo sabiram misli. Neka me stave na stub srama zbog toga.

Ovih dana uradila sam dve kutijice u dekupažu i jednu čestirku sa kutijicom.

Kutije su namenjene za poklone. No, uvek se mogu uraditi slične, nikada iste, jer su ovi radovi unikati.

Toliko od mene, sve vas grlim, gde god da ste i želim vam sve nabolje.


10 коментара:

 1. Pozdrav Nena, baš grozno što se je dogodilo. Ali na neki način događa se svuda, samo u drugačijim situacijama i razmjerima. Nažalost toliko je nesreće na svijetu..
  Predivne si radove napravila. Kutijice su fenomenalne,
  Lp, Martina

  ОдговориИзбриши
 2. Kutijice su extra ispale<3 i nek si ti nama radila,poludesmo svi od svega ovoga..potreban je ventil svakome..svaka cast na textu Snezo:)

  ОдговориИзбриши
 3. Snežo kutijice su predivne, ne znam koju bih izdvojila, čestitka je odlična. Kao što reče Martina ovo se svuda dešava na ovaj ili onaj način, ja sam se mnogo potresla gledajući i slušajući vesti. Odnela sam svoj mali doprinos za tu decu, a mi moramo dalje. Pozdrav Ivana

  ОдговориИзбриши
 4. Snezo, nemoj da te grize savest zbog toga sto pokusavas barem malo da skrenes misli. Svi smo pomogli, i svi nastavljamo da pomazemo, barem evo pricom o tome, sharovanjem informacija, ukljucivanjem u baze podataka za pomoc, ma sta god. Pomoc ne mora biti samo materijalna - znaci im sve!!! A najlepsa dela nastaju kada smo tuzni li nesrecni, i zato su ove tvoje kutije predivne. Moramo pored brige o nastradalima nastaviti i svoje zivote da vodimo, kako bi ostali jaki. Da zivimo, da nastavljamo da im pomognemo...

  ОдговориИзбриши
 5. Snežo,život ide dalje.Svi se borimo kako umemo i radimo stvari koje nas čine zadovoljnim.Ne treba svi da skačemo u Dunav.Treba da podelimo ono što možemo sada i uvek kad god možemo.Ja kažem da sam i sama saznala šta znači ostati na ulici bez ičega i to bez poplave,sa razvodom u Srbiji, gde žena bude na ulici.I dobro znam šta znači početi od nule u 40 godina.Ali to me nije sprečilo da napravim dobar ,novi život.Ja sam sadila cveće danas.:))

  ОдговориИзбриши
 6. Hvala svima na lepim komentarima. Oprostite što ne odgovaram pojedinačno, u nekoj sam gužvi. Sve vas grlim!

  ОдговориИзбриши
 7. Kutijice su savršeno ukomponirale motiv,boju i čipku...predivne...Svaka pohvala:)

  ОдговориИзбриши
 8. Dala si koliko si mogla. To je po meni najvaznije.
  Samo da za 7 dana ne zaboravimo ovo.

  Kutije su odlicne.

  ОдговориИзбриши
 9. Evo, gledam radove i sve lepši od lepšeg i ne znam koji bih pre prokomentarisala. Ipak, ove kutijice su ostavile najjači utisak, jer se razlikuju od sveh tvojih radova zato što imaju puno detalja.

  Nisam dugo bila na blogu, ali sam te pratila. Istina, ne baš temeljno, ali sam pratila. Sad, konačno, imam više vremena, pa ću biti prisutnija.

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!