19.10.2012.

Ponovo čestitke


Srela sam divnog mladića u jednoj galeriji. Rade svašta koješta, najviše umetničku keramiku. Obećao mi je da mi za sve čestitke napravi celofanske kesice, kaže, imaju mašinu za to, samo mašina nije tu u galeriji već negde gde im je proizvodnja. Zbog toga još više žurim, da ne nosim po partijama, već sve odjednom. Problem je nabaviti te celofanske kesice, ima ih samo u jednoj radnji, koliko znam, prodaju se komadno, pa su i skupe. Ako neko ima informaciju gde se u Beogradu mogu naći na veliko, sto ili dve stotine komada, bila bih zahvalna za informaciju. To je razlog što vam retko svraćam na blogove. Kad završim planirano, biću ovde češće. Večeras vam predstavljam čestitke za koje sam koristila podloge ili detalje od divnih papira koje mi je poslal Iskrica :) Hvala Iskrice, nadam se da će ti se dopasti. Htela bih i da sprovedem malu anketu, da li kupujete čestitke, znate li kako im se kreću cene, mislim na one fabričke, kojih ima u boljim knjižarama. da li biste kupili moju čestitku i koliko biste platili. Vaši odgovori u komentarima mnogo bi mi značili.
Hvala vam puno. Kiss!

8 коментара:

 1. Prva mi je posebno divna, ali i ostale ne zaostaju:)))Nemoj me pitati za cijenu ,o tome nemam ni znanja ni stava.

  ОдговориИзбриши
 2. Sve su prelepe. Prva je prelep prikaz jeseni :)))

  ОдговориИзбриши
 3. Čestitke su jako, jako lepe, pravi dokaz kako se sve što obično bacamo, može lepo iskoristiti. Ne znam za foliju u koju se pakuju čestitke, možda da pitaš kod Kineza.

  A što se tiče kupovine čestitki, odmah da ti kažem da VOLIM da ih kupujem, volim da ih šaljem i volim da prigodna poruka proprati poklon. Čuvam takve stvari kada ih dobijem,ali, ali... Iskreno rečeno, ne volim kad neko ne ceni taj moj gest, a takvih je mnogo. Zapravo, znam samo dve osobe koje vole to, u smislu pridavanja važnosti takvom gestu, pa sam odustala od toga da im šaljem čestitke, jer nisu shvatili da to radim da bi se između nas, naše dece, stvorila jedna vrsta bliskosti i kulture koja podrazumeva jasno izražavanje svojih osećanja kroz rukom, pisanu reč. Ako se već ne viđamo često, da se setimo jedni drugih bar za praznike.

  To je moje mišljenje i stav, to su činjenice o kojima pričam iz iskustva, a koliko će da ti znače-ne znam. Ne bih volela da te obeshrabre, jer mislim da moramo biti uporni.

  ОдговориИзбриши
 4. draga Neno, čestitke su ti prelepe!

  ja volim čestitke, ali ih retko kupujem - više volim da ih napravim sama :) kada sam u škripcu sa vremenom onda kupim. Hmmm, što se cene tiče, ako su standardne veličine mislim nikako ispo 100 din, ali se ograđujem jer nisam odavno zagledala kako se kreću

  ОдговориИзбриши
 5. Draga Nena, predivne čestitke radiš! Nažalost, ne mogu ti pomoći u tvom problemu, jer ne znam ni gdje u Hrvatskoj kupiti te vrečice. Imam jednu ideju, da probaš raditi te vrečice od celofana, a lijepiti ih peglom preko novina, pa odrezati višak? Meni su trebale neke celofanske vrečice za pozivnice, a ja sam ih jednostavno strpala u one prozirne folije za dokumente i registratore.

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!