Pages

6. 11. 2013.

BLOG HOP - Izazovi i slatkiši - Challenges and Candies


Dobro jutro svima!
Good morning everyone! 

Čast mi je što sam u timu bloga Izazovi i slatkiši, povodom proslave godišnjice bloga.
I am honored to be here on the team blog Challenges and Candies, to celebrate the anniversary of the blog.


Dobro dosli na proslavu prvog rodjendana naseg bloga  Izazovi i slatkisi!!!
Welcome to the celebration of the first Birthday of our blog  Challenges and Candies!!!

:)

Mi danas proslavljamo uz Blog Hop!!! 
Today we celebrate with a Blog Hop!!!


Ako na ovaj post niste dosli sa Katarininog bloga, predlazem da se vratite na Izazovi i slatkisi blog (Challenges and Candies blog) i da pocnete Blog Hop ispocetka!

If you haven't arrived here from Katarina's blog, you should go back to Izazovi i slatkisi blog (Challenges and Candies blog) and start the hop from the beginning.


A za slucaj da ne biste zalutali negde usput, evo liste sa linkovima ucesnika
And just in case you don't get lost somewhere on the way, here is a list with the link of all the participants:




Evo moje cestitke za blog hop:
Here is my blog hop card: 



A sad, jedan sladak recept za vas!
And now, a sweet recipe for you! 

Londonske štangle  
Sastojci:  160 g maslaca, 100 g šećera, 4-5 žumanaca, korica i sok od 1 limuna, 200 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo + 1 kafena šoljica mleka (oko 75 ml) 
Fil: 5 belanaca, 200 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 50 g seckanih oraha + par kašika pekmeza od kajsija 
Priprema: 
Umutiti penasto maslac sa šećerom, dodati žumanaca i naribanu koricu jednog limuna. U originalnom receptu ne piše, ali može se dodati kafena šoljica mleka i sok od jednog limuna da bi testo bilo mekše. Izmešati brašno sa praškom za pecivo i pažljivo umešati u smesu. 
Kalup za pečenje premazati maslacem i posuti brašnom i sipati pripremljenu smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 15-tak minuta.
 London štangle
Ingredients: 160 g butter 100 g sugar 4-5 egg yolks, peel and juice of 1 lemon, 200 g flour, 1 tsp baking powder + 1 teaspoon cup of milk (about 75 ml)
Filling: 5 egg whites, 200g of sugar, 200 g ground walnuts, 50 g chopped walnuts + a few tablespoons of apricot jam
Preparation:
Whisk butter and sugar till fluffy, add egg yolks and zest of one lemon. The original recipe does not say, but you can add brown cups of milk and the juice of one lemon to the dough was softer. Stir flour with baking powder and gently stir into the mixture.
baking mold coated with butter and sprinkle with flour and pour the prepared mixture. Bake in the preheated oven at 180 C for about 15 minutes.

Kao sto ste mogli da vidite na Izazovi i slatkisi blogu, mi smo pripremile pet slatkisa za pet ucesnika blog hopa, zato ne zaboravite da ostavite komentar!!!
 As you could see on the Challenges and Candies blog, we have prepared five candies for five participants in the blog hop, so don't forget to leave a comment!!!


Ovo je slatkis koji sam ja pripremila:
This is a candy that I prepared:


A sad je vreme da krenete dalje, na Jasnin blog. 
And now it's time to move on , onto the  Jasna's blog.

Blog hop ce trajati sedam dana, do 14. novembra.
Blog Hop will be open for seven days, till November 14th 

Hvala vam puno i srecno!
Thank you so much and good luck! 

26 коментара:

  1. Čestitke za godišnjicu i na još mnogo njih!

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitke na sudjelovanje za blog hop, jako lijepa čestitka i slatkiši :D
    lp od mene, idem dalje :D

    ОдговориИзбриши
  3. Snežana, sve je jako lepo i čestitka i slatkiš i kolačić (moja mama voli da pravi Londonske štangle). Veliki pozdrav, idem da obiđem krug uz kaficu, pa da prionem na posao.

    Veliki pozdrav

    Ivana

    ОдговориИзбриши
  4. Čestitke! Želim vam še naprej veliko objavljenih izdelkov, ki jih bomo mi bralci še naprej z veseljem si ogledovali.
    Vse najboljše!

    ОдговориИзбриши
  5. Srećan vam 1. rođendan i da u godinama koje su pred vama budete još kreativniji.

    ОдговориИзбриши
  6. Prelepa čestitka in dober recept. Še naprej veliko ustvarjalnega navdiha.

    ОдговориИзбриши
  7. ajme, ja sam stigla sa Katarinog bloga, tamo ima kolačića, kod tebe isto - od ovog blog hopsanja ja sam već ogladnila :D
    lijepa čestitka, a i pripremila si odličan slatkiš!

    ОдговориИзбриши
  8. Krasna čestitka
    hvala za recept
    veliko lepega ustvarjanja
    lp Tamara
    hop hop dalje

    ОдговориИзбриши
  9. Krasna čestitka... ampak ni pošteno, da tako lačne trebuščke nam delate s slaščicami, ki ste jih pripravile. Čestitam za prvo leto

    ОдговориИзбриши
  10. Tudi ti si lepo pripravila praznovanje :-) Prihajam od Katarine in "hopsam" naprej :-)

    ОдговориИзбриши
  11. Čestitke ob obletnici bloga! Lepo praznovanje :)

    ОдговориИзбриши
  12. Izabrala si ukusan kolač za proslavu :) Sretan blogorođendan svima iz tima!

    ОдговориИзбриши
  13. Your card is beautiful - love the colours you have used!! The recipe sounds wonderful too.
    Blessings
    Maxine

    ОдговориИзбриши
  14. Srečno praznovanje in še veliko ustvarjalnih let. Voščila sem Katarini zdaj pa odhajam dalje:)
    Lp Danica

    ОдговориИзбриши
  15. Snježana predivnu čestitku si napravila.
    Lp, Sonja.

    ОдговориИзбриши
  16. Oooo, tudi tukaj diši po sladkarijah. Vse najboljše ..... še na mnoge izzive.

    ОдговориИзбриши
  17. Vse najboljše ob prvem roj.dnevu, zdaj pa hop do naslednje
    LP Vilinke

    ОдговориИзбриши
  18. Vse najboljše in na še veliko krasnih objav!

    ОдговориИзбриши
  19. Your card is very pretty - I like all the flowers, hearts, and butterflies - three of my favourite things! The ribbon is beautiful too. Thank you for the candy you have put together for this fun blog hop!

    ОдговориИзбриши
  20. Zdravo Neno!
    Cestitka mi se mnogo svidja, a recept cu definitivno morati da isprobam, jer londonske stangle nikad nisam probala. :)
    Hvala ti puno sto si nam se pridruzila u blog hopu i sto si pripremila slatkis!

    pozdrav
    Vanja

    ОдговориИзбриши
  21. Lovely card, love all the bling and embellishments you have used. XOX Lucy

    ОдговориИзбриши
  22. Divno, Neno! Divna mi je čestitka, sva sija i divno mi je što si se na njoj zahvalila Jasni i Vanji, one su zaslužne što su pre godinu dana nastali Izazovi i slatkiši. Najdivnije mi je što se ti uvek priključiš ovakvim dogadjajima, što uvek sve stižeš, što se u sve razumeš, što si uvek tako nesebična i pozitivna. :-)

    Pozdrav,
    Bojana Iza Duge

    ОдговориИзбриши
  23. Hvala svima na lepim komentarima :)
    Požurite, imate još oko 24 sata za učešće!

    ОдговориИзбриши
  24. Čestitka baš lepo izgleda, cvet mi se posebno dopada... Ove štangle nisam imala prilike da probam, hvala za recept!

    ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.