27.01.2014.

Kako sam provela vikend

Zatrpana bojama, salvetama, četkicama,...eto kako :)
Zahvaljujući svom dragom i svojim ćerama, bila sam oslobođena kuvanja, pa sam se bacila na posao koji volim.
Uživala sam.

Evo da pokažem, ovo je daleko od onih prelepih radova koje gledam na netu, ali je dobro odrađeno kad je kvalitet rada u pitanju, pa sam zadovoljna.Nisam htela da je radim, ima ove reljefne šare, ko bi to punio i posle šmirglao.
Ipak odlučila sam da uradim na podlozi takvoj kakva je, bez mnogo truda. Malo boje na šarkama primetila sam tek kad sam gledala fotografiju, to se da popraviti.


Tražila mi sestra, koja ima optičarsku radnju, mušku...nakon što je za četiri meseca prodala cele dve ženske, sad bi mušku!?
Uh, pa muškarci ne vole nikakvo kinđurenje u detaljima....Neka bude prikladna za oba pola., kaže ona.
Aha, unisex, dobro, kažem ja, i jedva odabrah salvetu, posle je bilo lako :)Ova je bila crvena. Nisam baš vešta da nacrtam motiv sa salvete nemam onaj marker što nestaje u dodiru sa bojom. Kad sam tražila po knjižarama, svi su me gledali kao vampira :)
I tako, crveno, šteta da se ne iskoristi, uradim krakel...ni to nije baš kako treba, ali nije ni loše. Možda se nekom svidi, ko ne traži dlaku u jajetu.


Ova ja bila sa kucama, onim malim u grupi, što su ih na papirnoj maramici nacrtali sa kačketićima i u odelcima. Pripadala je mojoj ćeri, mlađoj. Ne mogu da nađem fotku futrole, ali ima fotka ove kutijice.


Bela maramica, brzo se prlja, pa dobila lepu patinu, ali sunce mamino neće prljavo, hoće novu. I tako, šmirgla je radila u rukama tatice za ćeru, a posle smo odabrali, posle velikih muka ovu salvetu. Nije joj se dopala salveta, ali kad je videla gotov rad, e, to je već neka druga priča.
Nije naš Lenon, ali pas je pas.Ova poslednja je namenjena, nekom dragom. Ona nema posebnu priču. Jedna obična, jednostavna, ali će nekoga obradovati.

Ko voli igre, preporučujem posetu Vanjinoj prodavnici. U toku je giveaway.
Ne, nisam umorna. Puna sam energije.
Želim vam da se osećate sjajno, bez obzira na sve što vas okružuje.


13 коментара:

 1. Snežo ovo je odlično i lepo proveden vikend :-) Ja sam opet uživala sa detetom, jedino što smo "radili" sekli smo mami trake za quilling. Pošto imam mašinu, ja sam gurala papir, a on je dodavao i kupio trakice :-) Slagala sam ih kad je on spavao :-) Pozdrav

  ОдговориИзбриши
 2. Bravo, predivni su ti radovi. Ja baš i nisam bila kreativna ovog vikenda, nekako mi se nije ništa dalo.
  Lp, Martina

  ОдговориИзбриши
 3. Napravila si dosta lijepih futrola i ugodno provela vikend!

  ОдговориИзбриши
 4. Neka te i dalje drži pozitivna energija, a ja ću se pokušati probuditi iz zimskog sna i pokrenuti kao i ti...Uživaj:) Divne kutije...Čak mi je ona "muška" baš sjela!

  ОдговориИзбриши
 5. E, tako te volim. Negde sam videla salvete sa "muškim" motivima. Moraću da se pozabavim time, čim prođu ispiti.

  Futrole su odlične, nema razloga šmirglati i popunjavati šare, mogu, eventualno, da se naglase patinom ili senčenjem, ništa drugo.

  ОдговориИзбриши
 6. Prvi put sam ovde.Kad stignem razgledaću malo. Divne su ti futrole. Pozdrav.

  ОдговориИзбриши
 7. Pa ti si se stvarno naradila za vikend, ne znam koja je ljepša, odlične su!

  ОдговориИзбриши
 8. pozdrav,
  svrati na moj blog..čeka te nagradica..
  Lp, Martina

  ОдговориИзбриши
 9. Prelepe su, Neno, svaka cast! :)

  Hvala ti!

  Pozdrav
  Vanja

  ОдговориИзбриши
 10. Futrole su sjajne, čak i ova muška mi se mnogo dopada i mislim da je za poklon savršen izbor. Divan način da se provede vikend... Pozdrav!

  ОдговориИзбриши
 11. Divno je pročitati da se osjećaš sjajno, a poslije čitanja tvog posta i ja se osjećam puno bolje pa se možda odlučim i objavim i ja nešto što čeka za objavu :)
  Divni etuii, jedan ljepši od drugog, sve bolja i bolja si!
  Smješkala sam se cijelo vrijeme čitajući ovaj dio "...Nisam baš vešta da nacrtam motiv sa salvete nemam onaj marker što nestaje u dodiru sa bojom. Kad sam tražila po knjižarama, svi su me gledali kao vampira :)
  I tako, crveno, šteta da se ne iskoristi, uradim krakel...ni to nije baš kako treba, ali nije ni loše. Možda se nekom svidi, ko ne traži dlaku u jajetu." Imala sam i ja slična iskustva kad sam tražila nešto kod nas u knjižarama pa su me gledali kao da sam pala s Marsa :))) I sviđa mi se kod tebe što si samozatajna i iako lijepo radiš uvijek misliš da netko drugi radi ljepše i bolje, no, koliko ljudi toliko i ukusa pa sam sigurna da će naći netko "tko ne traži dlaku u jajetu" :))))
  pusa

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!