18.04.2014.

Skitnica

Ja sam po netu skitnica.
Posebno na Pinterestu. Kad uronim, ne izranjam dugo, dugo...i sve mislim, ovo bih trebala da probam, a razgledam i razgledam, pa kad nešto repinujem i pojavi se ono obaveštenje also in board..., ja otvorim i tu tablu, pa ronim sve dublje.
I tako prolazi vreme, a mogla bih nešto dobro napraviti. Dugo planiram da se bacim na quilling ponovo, ali, čekaju me neke stvari za reciklažu u dekupažu, malo ozbiljnije i veće stvari.

Posla uvek ima za budale.

Ne radim zbog praznika, a kad prođe praznik, ja sam na godišnjem. Svašta sam planirala, ali zašto sam napisala to za budale?  
Zato što sam ponela gomilu predmeta da radim za vreme odmora, eto, kad sam već kod kuće, da mi ne bude dosadno i da me ne pretvore u kuvaricu.

Danas smo bojili jaja.
Neka u lukovini, sa travkama, a na neka smo Vesna i ja lepile salvete belancetom. Nismo našli bela jaja, pa su ta sa salvetama u prirodnoj boji. Salvete su se gužvale, pa šta?
I tako ćemo ih u nedelju lupati i jesti.
Ove godine, mnogo više je radila Vesna u tom poslu nego ja. Bila sam više savetnik :)


Ovako ih je slagala na salvetu dok ih je mazala uljem radi sjaja.


Ovako izgledaju u jednoj staklenoj korpici.

Nismo baš bile raspoložene za pravljenje korpice od koječega se već mogu napraviti, a naročito, pečenu korpicu od testa. Svaka čast domaćicama koje imaju vremena, strpljenja i umešnosti za tako nešto.

Naš Lenon noćas i danas pre podne je imao malo zdravsvenih problema, pa smo brinuli za njega. Sada je dobro, vrti repićem. 

Želim vam srećan praznik. Želim da ga provedete u zdravlju, miru i radosti.


8 коментара:

 1. Jaja su vam prelepo ispala. Ja sam ove godine odlučila da ih stavim u staklene činije različitih veličina, dosta mi je korpica :-) slike slede kad sve završim, današnja migrena me je totalno omela. Srećan Uskrs! Ivana

  ОдговориИзбриши
 2. Jaja su vam ispala predobro. Dobra ideja za zamjensku korpicu, sad si i meni dala jednu ideju.
  Lijepo te pozdravljam i želim tebi i tvojoj obitelji sretan Uskrs.
  Martina

  ОдговориИзбриши
 3. Sto se tice Pinteresa, oci me zabole od gledanja i kretanja slika....kada krenem, pogubim se u svemu tome!Jaja su ti ispala super, malo igre nije na odmet nikome. I ja sam uspela ovog puta da se igram, uljem, krep papirom, gliterom....ali su salvetice nezamenljive! sve najbolje za pretstojece praznike ti zelim!

  ОдговориИзбриши
 4. Ja ne primećujem da je nešto od salveta izgužvano... Iskreno.
  Lepo izgledaju!

  Ove godine sam pravila jaja tako što sam ih oblagala krep papirom. Videla na fb, odlična je ideja. Zadovljna sam kako su ispala, ali može to i bolje :)

  ОдговориИзбриши
 5. Divno, svaka čast Vesni, ali i mami. Srećan Uskrs svima.

  ОдговориИзбриши
 6. baš su divna jaja, lijepo izgledaju i drago mi je da si imala i u tome pomoć,
  Sve najljepše za Uskrs i tebi..lp

  ОдговориИзбриши
 7. Lijepo dekorisana jaja, bravo za kćerku, a i mamu! Želim ti srećan praznik, da brzo uradiš te predmete što si donijela kući, a mogla si, vala, da ih ostaviš i na poslu da te čekaju :)

  ОдговориИзбриши

Hvala na vašem komentaru!